Most popular ingredient in Thai food is chicken ไก่ (gái). More ingredients:
ไก่ (gái) chicken
ไข่ (kai) egg
ไข่ดาว (kai dao) fried egg
ปลา (bpla) fish
ปลาหมึก (bpla mèuk) squid (fish-ink)
ปู (bpuu) crab
กุ้ง (gôong) shrimp
เนึ้อ (néua) meat (beef)
หมู (moo) pork
ผัก (phàk) vegetable
When ordering, combine the preparation with the ingredient:
ผัดไก่ (phat gái) stir-fried chicken
ไก่น้ำ (gái náhm) chicken broth
ไก่ย่าง (gái yâng) chicken barbecue
ต้มยำไก่ (dtum yam gái) lemongrass chicken soup
แกงไก่ (gairng gái) curry w/chicken
ยำไก่ (yam gái) Thai salad w/chicken
No comments:
Post a Comment